داور جشنواره موسیقی جوان:
نوجوانان زیر ۱۸ سال در جشنوارهموسیقیجوان درخشان تر ظاهر شدند
به گزارش روز یکشنبه گروه فرهنگی ایرنا از پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی، سیمون آیوازیان درباره شرکت کنندگان گروه های سنی مختلف جشنواره موسیقی جوان، گروه سنی الف را بهتر از ۲ گروه دیگر دانست و اظهار داشت: نوجوانان زیر ۱۸ سال فعالیت خوبی در جشنواره دارند اما کیفیت کار آنها در مجموع زیاد بالا نبود یا اگر بخواهم دقیق تر بگویم با استعدادهای حیرت انگیز در این دوره از جشنواره مواجه نشدیم.
این داور درباره وضعیت گروه های سنی ب و ج نیز توضیح داد: گروه ب ضعیف تر بود و در گروه ج به زحمت توانستیم از بین ۱۰ نفر، سه نفر را انتخاب کنیم. همیشه در گروه ج علاقه مندان کمتری به جشنواره داریم.
این نوازنده گیتار، سطح کیفی گروه های شرکت کننده را با سال قبل مقایسه کرد و گفت: سال گذشته گروه الف خوب بود، گروه ب متوسط و شاید کمی بهتر از امسال ظاهر شده بودند. گروه ج نه تنها تعداد قابل توجهی شرکت کننده نداشت بلکه کیفیت آثارشان هم خاص نبود. داوران از گروه های سنی بالاتر انتظار بیشتری دارند.
به گفته سیمون آیوازیان، امسال ۸۰ نفر در گروه الفِ نوازندگی گیتار شرکت کردند که در مقایسه با سال های گذشته افزایش دارد و رکورد این سال ها به لحاظ تعداد شرکت کننده شکسته شد. او در این باره، گفت: در تمام سال هایی که داور جشنواره بوده ام، گروه الف رشد بیشتری داشت.
آیوازیان، مهمترین ملاک و معیار داوری آثار جشنواره را قطعات انتخابی دانست و در این باره توضیح داد: روی اجرای قطعات اجباری و تمرینی نظر ندادم، چون برای من معیار نیستند بلکه معیار، سنجش همان قطعه انتخابی است. در تجربیات چند دهه آموزش و داوری آثار به این نتیجه رسیده ام که قطعات انتخابی بهتر می توانند میزان تبحر و تسلط نوازنده ها را نشان بدهند.
این مدارس گیتار اضافه کرد: وقتی کسی قطعه ای را به عنوان قطعه انتخابی در نظر می گیرد یعنی نسبت به آن قطعه مدعی است، سال ها تمرین کرده و می تواند اجرای موفقی داشته باشد اما وقتی کیفیت اجرای قطعه انتخابی بالا نباشد، یعنی به اندازه کافی در کارش تسلط ندارد. بنابراین، قطعه انتخابی، معیار سنجش توانایی های افراد است.
نوجوانان زیر ۱۸ سال در جشنواره موسیقی جوان درخشان تر ظاهر شدند
تاثیر کرونا بر شرکت کنندگان جشنواره موسیقی
آیوازیان درباره تاثیر کرونا بر کار شرکت کنندگان در جشنواره، اظهار داشت: کرونا تاثیری روی کیفیت کار شرکت کنندگان نداشت چون وقتی افراد در خانه هستند، قطعات را راحت تر و بدون استرس اجرا می کنند اما سال های قبل برای انتخاب باید جلوی داوران و روی صحنه اجرا می کردند. امسال همه این مراحل آن لاین انجام شد و کار شرکت کنندگان از همیشه آسان تر بود.
وی درباره نقش و تاثیرگذاری جشنوار ملی موسیقی جوان در وضعیت موسیقی کشور، بیان کرد: جشنواره بسیار مفید است و ما همیشه روی نیرویی که تازه شروع کرده و در حال کار کردن است، بیشتر حساب می کنیم تا کسی که خودش را خیلی خوب می داند. بنابراین باعث خوشحالی است که تعداد شرکت کنندگان گروه الف تا این اندازه زیاد شده است.
این مدرس ساز گیتار توضیح داد: شرایط آموزش موسیقی چندان امیدوارکننده نبود و بعد از شیوع ویروس کرونا شرایط بدتر شد چون آموزش های آنلاین جایگزین شدند که من به این شیوه تدریس اعتقادی ندارم.
به گزارش ایرنا، دبیرخانه جشنواره پس از پایان کار هیأت های تخصصی داوری مرحله مقدماتی و بررسی هزار و ۵۳۰ اثر ارسالی در ۲ بخش موسیقی دستگاهی و موسیقی کلاسیک، اسامی ۴۳۱ نفر را برای راه یابی به مرحله نهایی اعلام کرد و در نهایت هزار و ۱۲۰ نوازنده و خواننده به مرحله نهایی راه یافتند.
نوجوانان زیر ۱۸ سال در جشنواره موسیقی جوان درخشانتر ظاهر شدند
نوجوانان زیر ۱۸ سال در جشنواره موسیقی جوان درخشانتر ظاهر شدند
گروه ,جشنواره ,سال ,موسیقی ,شرکت ,های ,شرکت کنندگان ,جشنواره موسیقی ,نوجوانان زیر ,زیر ۱۸ ,موسیقی جوان ,الفِ نوازندگی گیتار